Uncategorized

Tabu snudd opp ned

VG har skrevet en artikkel som handler om det å være «hverdagsensom». Artikkelen omhandler personer som har helt normale liv, men som allikevel føler seg ensomme. Det som gjør artikkelen spesiell, er at de tar opp et tabubelagt tema. I tillegg er det grafiske designet ganske annerledes enn normalen. Det første man ser når man kommer inn på siden er en kort videosnutt som går om igjen og om igjen av seg selv. Det kommer folk mot oss med raske skritt. Det kan se ut som at de er på shopping, og de går rett forbi oss som ser på. Dette er et godt brukt element, for det er noe som det er lett å kjenne seg igjen i. Det er en opplevelse av at folk er nærme, men allikevel er de ikke opptatt av å ta kontakt med deg. På videosnutten står det #hverdagsensom, og det belyser vår digitale tid med sosiale medier. Det er kanskje ikke noe vi vanligvis ville hashtaget under et bilde, men i artikkelen fungerer det som et hjelpemiddel for å vise at det å snakke om ensomhet ikke trenger å være tabubelagt.

Artikkelen består av ulike historier fra personers liv. Hver historie har sin egen overskrift, og det gjør at de blir tydelig adskilt fra hverandre. Det fungerer bra, fordi det gjør at alle historiene virker like viktige. Etter overskriftene kommer det et bilde av personen det handler om. Det er alltid et element på bildet som beveger seg, og det gjør at det oppleves mer virkelig. Det er gripende å se på bildene, og det er tydelig at de spiller på patos her. Personene på bildene er seriøse, og det ser ut som at de er i sin egen verden. Det er bilder fra hverdagen, og det gjør at temaet kommer tydelig frem. Gjennom artikkelen får vi et innblikk i følelsene til personene artikkelen omhandler. Her er også patos blitt brukt mye, og det fører til at vi føler med personene det skrives om.

Journalisten spiller også på etos. Han skriver at de har reist rundt i hele Norge for å finne personer som føler seg ensomme. Det at artikkelen representerer personer fra hele landet, gjør at troverdigheten blir større. Det fører til at vi tror på at journalisten har lagt mye arbeid i saken for å få best mulig resultat. Alt i alt fungerer artikkelen bra til sitt formål. Videoen, bildene og teksten fungerer bra sammen, og det viser en stor åpenhet om ensomhet. Det er et tema som det ikke blir snakket mye om, og det gjør artikkelen ekstra gripende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s